Logo

HET KASTEEL VAN HERBEUMONT

Het kasteel van Herbeumont uit de 13e eeuw is een van de indrukwekkendste Belgische sites van het uitgebreide erfgoed van Wallonië. De ruïne, die in 1657 door de troepen van de Franse Veldmaarschalk Henri de la Ferté werd verwoest, werd in 2010 gerestaureerd.


Vanaf de torens heeft u een prachtig uitzicht op de Semois en het dorp. Breng zeker eens een bezoek aan het kasteel, de toegang is gratis!

Kasteel van Herbeumont

AU COEUR DE L'ARDOISE

De gemeente Herbeumont bezat ooit verschillende leisteenmijnen waaruit het gesteente werd gewonnen dat gebruikt werd om leisteen te maken.


De leisteengroeve van Morépire, een overblijfsel van deze activiteit die nu verdwenen is, dompelt u op 25 meter diepte onder in het dagelijkse leven van de "scailtons", de leisteenmijnwerkers. Een bezoek dat u niet mag missen!


Informatie en reservaties:

https://www.aucoeurdelardoise.be/nl

Leisteengroeve van Morépire

TRAILRUNNING-STATION

Wist u dat Herbeumont het enige officiële trailrunning-station in de Benelux is? Het biedt 6 bewegwijzerde routes over afstanden variërend van 9 tot 32 km, en 4 trail workshops.


Met de app "Stations de Trail®" kunt u de routes downloaden en uw tijden meten en delen met anderen.


Bezoek de website van het trailrunning-station voor meer informatie:

https://stationdetrail.com/nl/stations/ardenne-herbeumont


Trailrunning in Herbeumont

WANDELEN, MOUNTAINBIKEN, FIETSEN

Of u nu wandelaar, mountainbiker of fietser bent, Herbeumont is "the place to be" met zijn kasteel, zijn viaduct, zijn tientallen kilometers paden en landweggetjes en zijn adembenemende uitzichten.


Ga op ontdekking in de regio met onze catalogus van wandelingen met verschillende moeilijkheidsgraden. Indien u dat wenst, kunnen wij voor u ook routes op maat uitstippelen en u GPS-apparatuur ter beschikking stellen, helemaal gratis.

Mountainbiken in Herbeumont

DE SEMOIS

Wilt u ontspannen of barbecueën aan het water? Ga dan naar een van de prachtige plaatsen die daarvoor langs de Semois en de Antrogne zijn aangelegd.


Kinderen kunnen er veilig pootjebaden onder het toeziend oog van hun ouders, die ondertussen worstjes kunnen grillen met een glas rosé in de hand.


Is het leven niet mooi?

Pootjebaden in de Semois